Mitt Liverpool-liv

Vi liker sterke, selvstendige jenter! Gratulerer til Marianne Mathisen som har vunnet to kampbilletter til storoppgjøret mellom Liverpool og Tottenham i mars. Velkommen til Liverpool!

”Alle heiet på Manchester United, men jeg var heldigvis en sterk, selvstendig jente - så jeg holdt med Liverpool, på grunn av Michael Owen.”

Av Marianne Mathisen

Jeg vokste opp med å spille fotball. Startet på guttelaget til Tveita i 2. klasse, fordi min klasse hadde ikke jentelag. Livet handlet om fotball, hvert friminutt, hver dag etter skolen, hele tiden. Alle heiet på Manchester United, men jeg var heldigvis en sterk, selvstendig jente - så jeg holdt med Liverpool, på grunn av Michael Owen.
Owen gikk til Real Madrid, men jeg ble i Liverpool, på grunn av Gerrard. Alle foredrag på skolen handlet om Liverpool eller Gerrard eller Riise eller Hyypiä. Og en gang om Luis Garcia, fordi vi hadde prosjekt om Spania. Så plutselig var det Champions League-finale i 2005 og jeg tvang min fotballhatende familie til å se på. Vi vet jo alle hvordan det gikk, og etter dette var jeg hektet. Jeg så alle kamper jeg fikk til å se gratis på pcen og ble mer og mer glad i fotball.

 

Drømmen om Anfield

Den store drømmen var Anfield, og etter noen år med ønske om ei liten tur over dammen, skjedde det noe jeg ikke hadde forventet. I mai 2008 ble jeg konfirmert, jeg fikk alle de vanlige tingene man får. Noen smykker, masse kort, litt penger og masse oppmerksomhet en 14 år gammel sjenert jente ikke vil ha. Og mens kusinen min steller i stand noe som ser ut som en powerpoint-presentasjon, blir stemningen litt annerledes. Sønnen hennes, Amadeus, kommer og setter seg på fanget mitt og vi følger med. Masse barnebilder, litt flaue historier og selvfølgelig masse om fotball. Og plutselig runger «You’ll never walk alone» over høyttalerene og på skjermen står det: «VI SKAL TIL ANFIELD ROAD!». Jeg hylgriner. I juni kommer terminlisten og i august bestemmer jeg meg for at vi skal se kampen mot Arsenal i april 2009.

På starten av året blir Gerrard skadet og skal stå over kampen vi skal på. Det er trist, men sånn er det. April kommer og vi gjør oss klare til å dra. To jenter som aldri har vært på kamp før. Den ene 30 år og den andre 15.

Kampen gikk jo så som så. Mange mål som var kult, men ikke så kult med fire mål til Arsjavin, men heldigvis fikk vi også fire. Litt fornøyd og litt misfornøyd drar vi til hotellet og dagen etter reiser vi hjem med mange nye inntrykk og en følelse av at dette, DETTE vil vi gjøre igjen!

Drømmen om å se Gerrard

Årene går og jeg ser Liverpool spille live på Ullevaal, alle gangene uten Gerrard, selvfølgelig. Like trist hver gang, men fortsatt gøy å få muligheten til å se laget sitt spille, og hvert fall når de spiller mot klubben til Oslo Øst, der jeg vokste opp.

I mai 2012 drar jeg og Amadeus for å se Norge mot England, og der var heldigvis Gerrard med! Han ble buet på hele kampen for å takle en norsk spiller, men vi satt med Liverpool-draktene våre med Gerrard på ryggen og var fornøyde. Endelig fikk vi sett Gerrard!

Gerrard legger opp, tidene er tunge i fotballverden og det nærmer seg konfirmasjon for Amadeus i 2017. Tanken har i alle disse årene vært å ordne en lik tur for ham som jeg fikk. Familien mobiliseres med meg i front, og vi samler litt midler og gleder oss til mai for å fortelle Amadeus hva vi har planlagt.

 

Slekt skal følge slekters gang

Konfirmasjonen kommer og jeg har laget en film med ca det samme som kusinen min gjorde for meg ni år tidligere. Det ble færre tårer fra konfirmanten denne gangen, men tur ble det. I februar 2018 dro jeg (25) og Amadeus (15) til Liverpool for å se kampen mot Tottenham, og igjen sitter vi med følelsen at vi må tilbake! Slekt må følge slekters gang.

Hver helg og ukedag det er kamp, følger jeg med. Om jeg er på jobb streamer jeg kampen på telefonen eller i verste fall følger jeg med på vglive. Tar meg selv i å være veldig engasjert, roper litt, og får ofte morsomme blikk fra de jeg bor med. Om dagen er dårlig blir den alltid mye bedre (eller mye verre) av at Liverpool spiller.

Skulle jo helst ha reist hver sesong og enda mer enn det, men man har ikke råd til alt man vil, dessverre. Skulle gjerne vært på kamp nr. 3, for HVIS alle gode ting er 3 - burde jo å sende meg til Liverpool bety 3 poeng i kassa!

Med Liverpool FC Mastercard har du... 

 - en rekke fordeler på Anfield.
- reiseforsikring inkludert i kortet om du betaler reisen med det.

Søk om kortet   Les mer om fordelene