Lokal raushet

Scousere er utrolig rause. Oppfører man seg bra, kan man få seg mange positive overraskelser i Liverpool. Eirik Paulsen vant to kampbilletter til LFC-Tottenham for denne fine historien. Gratulerer!

Av Eirik Paulsen

I Desember 2017 skulle jeg sammen med en del kompiser over til Liverpool for å se derbyet Liverpool – Everton. Et par uker før vi skulle over fant jeg ut at Liverpool spilte Champions League- kamp mot Spartak Moskva noen dager før Everton kampen. Via en kontakt fikk jeg ordnet meg en billett til Champions League- kampen og fly ble booket om slik at jeg kunne få se min første CL-kamp på Anfield.

Avtalen var å møte opp utenfor The Albert pub 30 min før kampen for å få min billett. Problemet var bare at jeg ikke hadde møtt denne personen før og ante ikke hvordan han så ut. Jeg ringte og sendte minst 20 sms, men kom ikke igjennom. Jeg burde ha visst hvor vanskelig det er å bruke mobilnettet før og under kamper på Anfield med så stor belastning på mobilnettet da flere titalls tusen er samlet på ett sted.

Da det var ca. 10 minutter igjen til kampen begynte, gikk jeg hvileløst frem og tilbake foran puben. Da kom en engelsmann bort til meg og spurte om noe var galt. Tenkte med en gang at dette var en som skulle loppe meg for penger og selge en dyr billett på svartebørs. Jeg var desperat og fortalte historien om at jeg ventet på en billett, men ikke fikk tak i vedkommende. Samtidig hadde jeg brukt en del penger på å bytte om flybillett og tatt fri 3 ekstra dager fra jobb grunnet denne kampen.

Svaret jeg fikk fra den lokale scouseren var overraskende. Han sa at de var fem kompiser som hadde hatt sesongkort på the Kop siden 1992, men det var én som ikke kunne være med på kamp denne dagen, så jeg kunne få hans billett.

Dette var ikke noe problem. Jeg ble med inn og stod sammen med den lokale kjernen rett bak mål på rad 7 på the Kop. Den verdenskjente tribunen. Vi stod da 10 stykker på plassene til 5 personer. Det var trangt, men hyggelig, og praten gikk under hele kampen. Stemningen ble jo ikke noe dårligere av at Liverpool vant 7-0 denne kvelden.


Synes dette var utrolig hyggelig gjort av de lokale gutta og det reddet min tur.
Det mest utrolige var at de ikke ønsket betaling for billetten, men jeg spanderte øl etter kampen som takk for gjestfriheten.

Dette er noe jeg aldri kommer til å glemme og da de andre gutta kom over på fredagen før Everton-kampen og hørte historien, så trodde de først ikke på meg, men de skjønte etter hvert at historien var sann.

Med Liverpool FC Mastercard har du... 

 - en rekke fordeler på Anfield.
- reiseforsikring inkludert i kortet om du betaler reisen med det.

Søk om kortet   Les mer om fordelene