Kastet ut av Wembley

Det er en risikosport å kjøpe kampbillett til store finaler. Denne historien ble belønnet med to kampbilletter til LFC-Tottenham i mars. Gratulerer Dag Braathen!

Av Dag Braathen

Jeg var 26 år gammel og hadde akkurat avsluttet drømmeåret som Cultural Representative i den norske paviljongen på Epcot i Walt Disney World i Florida. I løpet av året hadde jeg også endelig fått tatovert Liverbirden etter å ha vært Liverpool-fan hele livet.

Da året var omme, klaffet det slik at jeg på vei hjem fra USA kunne stoppe innom London for å få med meg FA-cupfinalen mellom Liverpool og Manchester United lørdag 11. mai 1996. Jeg hadde kjøpt billett og opphold via det norske reiseselskapet Sport- og Spesialreiser, noe jeg regnet med var en god ide… (Dette er noen år siden så jeg tar et lite forbehold om detaljene stemmer).

Jeg ankom hotellet i London og traff en god del andre norske Liverpool-supportere. Vi skulle få billettene på hotellet, men etter lang venting ble vi bedt om å møte på en pub ikke så langt unna Wembley. Det var allerede litt amper stemning, da det tydeligvis var noe på gang med kampbillettene…

Etter laaaang venting, kom en representant fra reiseselskapet med noen billetter, men det viste seg at de ikke hadde i nærheten av nok billetter til oss som hadde bestilt og betalt. Det ble naturlig nok nesten slåssing om billettene, men på et eller annet vis fikk jeg heldigvis tak i en billett. (En dag eller to senere var det en reportasje om billettkaoset i Dagbladet hvor jeg var avbildet på midtsidene med en noe irritert mine ganske så oppi ansiktet på representanten fra reiseselskapet).

Det nærmet seg avspark, men jeg så ut til å rekke frem i tide. Følelsen av å gå frem mot «the two towers» foran inngangen av gamle Wembley var bare magisk. Magisk!

Jeg kom meg inn uten problemer, men da jeg kom fram til setet mitt satt det selvsagt en fyr der. Jeg ba han flytte seg, men han påsto at det var plassen hans og nektet å flytte seg. Jeg truet med å hente vaktene og da sa han bare «be my guest». Jeg hentet dermed en vakt for å få fjernet fyren på plassen min, men da fisket han frem et slags bevis fra politiet om at billetten hans var blitt stjålet! Reiseselskapet mitt hadde altså kjøpt stjålne billetter!!!! Vakten godtok forklaringen fra min motpart i saken og ba MEG om å forlate stadion…noe jeg ikke var enig i. Jeg satte meg bittelite til motverge og foreslo at jeg kunne sitte i trappen eller noe da dette ikke var min skyld. Men vaktene eskorterte meg istedenfor ganske så bestemt mot en dør i veggen som de skubbet meg gjennom, og plutselig satt jeg alene på baksiden, på utsiden, av Wembley.

Så hørte jeg avsparket bli tatt og da fant jeg det mest naturlig å sette meg ned å strigråte – alene på baksiden av Wembley. Etter hvert ble jeg anmodet av politiet om å fjerne meg derfra også.

Da vandret jeg omkring utenfor Wembley en stund – og så fikk jeg plutselig øye på representanten fra reiseselskapet. Etter en rask diskusjon fisket han frem en ny billett – og denne gangen kom jeg inn og fikk et eget sete, riktignok midt blant Manchester United-supportere, men allikevel. Så rakk jeg altså å få med meg at Cantona avgjorde fem minutter før slutt, til ellevill jubel omkring meg….

Det hører med til historien at jeg etter dette har vært fire ganger på Anfield – og fortsatt har jeg ikke fått med meg en seier. Først 2 tap mot United, blant annet kampen hvor Carra scoret 2 (!) selvmål. Etter disse tre forsmedelige tapene mot erkerivalen fant jeg ut at jeg måtte prøve litt enklere motstand. Først mot Swansea, det var jo på en måte en opptur at det ble 0-0, da fikk jeg i hvert fall mitt første poeng på Anfield…. Foreløpig siste forsøk var mot Norwich, det ble 1-1 og da fikk jeg jo se Liverpool lede en liten stund :-)


Jaja. En vakker dag skal jeg få med meg en seier, og da hadde jo Tottenhamkampen smakt bra. Tatoveringen er oppdatert, så jeg er klar for kamp!!!

Med Liverpool FC Mastercard har du... 

 - en rekke fordeler på Anfield.
- reiseforsikring inkludert i kortet om du betaler reisen med det.

Søk om kortet   Les mer om fordelene