Ekte varer

Dagfinn Heggdal og John Aldridge, Liverpool Oktober 2010 Alle foto: Siv Ramberg

Det slår meg at alle Liverpool-legendene jeg har møtt er oppmerksomme, høflige og rause med å gi av seg selv. Men noen går enda litt lenger.

Dagfinn og jeg har holdt sammen helt siden skoledagene, og han har alltid deltatt på det samme som oss både fest og idrett (bortsett fra skigåing, det klarer han ikke. Dagfinn har cerebral parese, men er ikke avhengig av rullestol. Han går selv, men kortere avstander enn andre). Han var med på løkka og spilte fotball, og det på de samme premisser som oss andre. Det ble aldri tatt hensyn til hans handicap, etter hans eget ønske.

Han har et fantastisk pågangsmot, og en fin galgenhumor om sitt eget handicap.

Interessen for Liverpool og engelsk fotball startet med tippekampen rundt 1976/1977. Dagfinn måtte til sin farmor for å få sett kampen i farger, da de selv hadde svart/hvitt fjernsyn.

Tilfeldigheter gjorde at Liverpool ble laget, men lagets dominans var nok avgjørende. Den stor helten var da Kevin Keegan, og da han ble solgt ble det Kenny Dalglish. Kenny er fortsatt den ultimate helten, og han drømmer som de fleste Liverpool-supportere som opplevde ham på 80-tallet om å få møte ham.

Dagfinn er meget interessert i engelsk fotball generelt, tipping ble etter hvert en del av hverdagen, og dette var i tiden det kun var lørdagskuponger, og den måtte leveres innen onsdagen før. Vant du, så måtte du vente til mandag for å få premieprognosen.
Dagfinn var fast leser av Bladet "Sport i Bilder" (1979-1981). Tror det kom ut ca 40 nummer av dette bladet (som hadde masse Liverpool-stoff), og Dagfinn har de fleste i "arkivet" ennå. Det var et nummer av dette bladet han hadde med og viste Phil Neal da han var på Steinkjer i forbindelse med en bokturné. Her var det en "hjemme hos" reportasje av Phil Neal og kona, og på bildet sto Phil på kjøkkenet og vasket kopper (derav latteren som vises så godt på bildet i Trønderavisa). Vi får nok aldri se en "hjemme hos" reportasje med Steven Gerrard, der han vasker kopper??!! Tidene har forandret seg.

Første gang Dagfinn var i Liverpool var i april 1999, da jeg og han var og så Liverpool - Aston Villa. Dette var for øvrig to dager etter 10 års -markeringen for Hillsborough-tragedien. Dette ble markert før kampen og i pausen, noe som gjorde et sterkt inntrykk på to unge Steinkjergutter.

I Oktober 2010 var Dagfinn tilbake i Liverpool. Siden han er interessert i historie og kultur/musikk har vi selvsagt besøkt Beatles-museet, og vi og så oss om i Penny Lane og området rundt der Lennon og McCartney vokste opp, i bydelen Allerton, sør for Liverpool sentrum.

Under oppholdet denne gangen var vi med på et supporter-arrangement på Matou restaurant. Vi var der sammen med tretti andre fra Liverbirds Steinkjer, og spiste middag sammen med John Aldridge.

Når det gjelder John Aldridge, så glemmer man vel ALDRI straffe-bommen i FA-cupfinalen mot Wimbledon 14. mai 1988. Dette var faktisk første gang en keeper reddet en straffe i en finale i FA cupens historie. Liverpool tapte forøvrig kampen 1-0.

Ellers så kom jo Aldridge inn for å erstatte Rush, han lignet faktisk på Rush av utseende også, og det at han i tillegg var en goalgetter gjorde at han fikk høy status.

På Matou holdt han et foredrag om sin tid i Liverpool, og om klubben i dag. Etterpå ble han igjen og fortsatte praten med oss.

Dagfinn og John fikk god kontakt og de diskuterte både fortid, nåtid og fremtid. "Aldo" gikk etterpå rund og takket en og hver i hånden for den fine kvelden før han dro. Etter et par minutter kom han tilbake igjen, han hadde kommet på at han ikke hadde tatt farvel med Dagfinn, noe som nå ble gjort med både håndtrykk og omfavnelse. Dette ble nok et uforglemmelig øyeblikk for Dagfinn, og en rørende opplevelse for oss andre.

Dette var et sterkt øyeblikk, da Aldridge kom inn igjen fordi han kom på at han hadde glemt å si adjø til Dagfinn. Dette viser hvor raus denne klubben og legendene er. De setter pris på og tar seg tid til sine supporter.

Det hadde vært veldig stas å få oppleve denne kampen mot City på Anfield sammen med Dagfin – og kanskje John Aldridge.

YNWA Erik OksvoldDel din historie her

 

 

Med Liverpool FC Mastercard har du... 

 - en rekke fordeler på Anfield.
- reiseforsikring inkludert i kortet om du betaler reisen med det.

Søk om kortet   Les mer om fordelene