Drømmen om Anfield

Noen ganger lønner det seg å ha en språkmektig og utadvendt far, bare spør Rasmus (den gangen 12 år).
Av Kjell Magnor Sevland. Vinner av to billetter til Liverpool - Manchester City. Vi gratulerer!

Det var søndag 21.mai 2017.

Jeg hadde fri fra skolen for å se Liverpool-Middlesbrough på Anfield... Jeg var i ekstase... Mattelekser og gymtimer var byttet bort med noen magiske dager i Liverpool. Kompisene mine var misunnelige der de satt og svettet over gloseprøver.
For meg var det egentlig mer enn nok med omvisning på Anfield og stå og kikke over gjerdet for å KANSKJE få et lite glimt av heltene mine på Melwood. Jeg kunne så vidt skimte spillerne der jeg stod og balanserte på et bosspann;)

Lite ante jeg hva som skulle skje dagen etter.

Pappa er ikke kjent for å være av den beskjedne typen. Vi har ute og handlet litt supporterutstyr på LiverpoolOne da pappa kom i prat med noen som pratet portugisisk. Han elsker å prate dette språket siden vi i flere år har bodd i Brasil og er litt ekstra glade i brasilianere. Mamma og pappa har jobbet med barnehjems og gatebarn der. Pappa jabbet i veg, inviterte de til Norge og lurte på hva de gjorde på her i Liverpool.

"Jeg er kona til Coutinho", svarte dama... "så vi skal se kampen i morgen".

Pappa begynte å le, samtidig som han rødmet lett. Her hadde han invitert kona til selveste Philippe Coutinho med familie til Norge!??Jeg var helst flau over frimodigheten. Selv om jeg måtte innrømme at det hadde vært ok + med besøk av Coutinho i Haugesund.

Heldigvis mistet ikke pappa HELT munn og mæle-så han sa spøkefullt, "Åååå, jammen da fikser du kanskje en signatur på den nye drakten vår du da?"

Hun nølte litt....

"Det blir vanskelig", sa hun. "Jeg ser han ikke mer før kampen, for han er på spillerhotellet nå....Men dere kan jo komme og hilse på han etter kampen, så ordner vi signaturer da?"

"As if", tenke jeg og pappa....Liksom....Skulle en av verdens dyreste og beste fotballspillere ha tid til å treffe en random 13 åring fra Karmsund og en avdanka fotballspiller fra Ferkingstad? Å nei du, den må du lenger ut på landet med.

Vi kløp oss i armen...

Kikket på hverandre...

Kløp en gang til...

Kanskje hun lurte oss???? Selvsagt var det ikke kona til Coutinho. Selveste Magikeren lissom...Brasils landslagsstjerne. Ettertraktet av Barcelona.

I forfjamselsen fikk vi et telefonnummer vi skulle ringe etter kampen.

Liksom, tenkte vi igjen. Vi kjøpte nå 8-10 Coutinho drakter for sikkerhets skyld.

Dagen kom.... Liverpool vant 3-0 – selvsagt scoret Coutinho. Det var feiringer ute på gressmatta.

Pappa tok opp telefonen....Tastet nummeret... Jeg flirte for meg selv... Nå ble vi vel svindlet... Telefonen tappet for tusenvis.

"Oi,tudo bem."

Vi fikk kontakt. Så gikk alt veldig fort. Jammen var drømmen i ferd med å bli virkelighet! Plutselig ble vi geleidet foran mange hundre folk som stod i desperat autografkø, inn en port ved Bill Shankley gate - og så stod vi plutselig der. Jeg kløp meg i armen igjen. Hva skjer? tenkte jeg. Kona til Coutinho dro oss med inn der ingen fikk komme.

Så stod de der. Hele gjengen. Lucas Leiva og selveste Philippe Coutinho – Med det samme kritthvite smilet som ellers.

”Hei, Philippe her. Har du det bra???”

”Eh....Bra????” spurte han om jeg hadde det bra? Jeg var helt omtåket og fortumlet. Hva gjorde JEG her???? En liten sjokkskada Nord lillegutt 13 med en av verdens beste fotballspillere.

Jeg smilte. Pappa knipset. Stivt, stolt og nervøst smil. Og godt er det - for ellers hadde jeg vel den dag i dag tenkt at det bare var en drøm.

Det var første gang jeg tenkte ; “They have a stadium; I have a home. They have songs; I have an anthem. They have a manager; I have a guardian. They have supporters; we are a family.” “We are Liverpool. This means more.” This meant a LOT more......
Takk Aine og Phillipe! For en dag!


En innmari god gutt fra Spanne,
han liker seg godt utpå landet.
Med FIFA,fotball og venner
og Fortnite åja,-det vel hender.
og deilige turer på vannet....

Sommeren 18 var flott!
Sol og varme var innmari godt!
Nå høstes det fort,
Rasmus drømmer seg bort
En tur til Anfield - tenk det å fått!!!!

Gi ikke opp drømmen er viktig,
selv om leksene nå de er pliktig!
I hans drømmer er Liverpool stedet,
tenk om Liverpoolmastercard kan han glede!
da blir jubelen langt fra forsiktig....

For minnene de er så rå,
da Coutinhos kone vi gikk på...
Et lykketreff for sønn og mann,
et så stort hjerte-går det an???
"Ønsker du Magikeren å treffe få??"
Del din historie her

 

Med Liverpool FC Mastercard har du... 

 - en rekke fordeler på Anfield.
- reiseforsikring inkludert i kortet om du betaler reisen med det.

Søk om kortet   Les mer om fordelene