Brevet fra barnevernet


Liverpool leder ligaen og supportere opplever nærmest søvnløse netter av kamp-nerver og spenning før hver seriekamp nå. Følelsene ligger utenpå - men pass deg, det kan føre til uheldige misforståelser, bare spør Morten Peters, vinner av kampbilletter da Liverpool tok imot City på Anfield. Det er mulig Morten forsøker å kontrollere de mest høymælte følelsesutbruddene når han ser kamp i framtida.

Av Morten Peters

Det var i utgangspunktet en ganske vanlig fredag denne siste fredagen i september i 2012. Helt til det ene brevet som ventet i postkassen ved innledningen til helgen ble åpnet og lest – og lest enda en gang. Jeg måtte lese dette brevet minst to ganger før jeg forsto innholdet. Før jeg virkelig forsto at det ikke var fleip, ikke et stunt for på et eller annet vis å ha det moro med meg. Brevet var faktisk fra barnevernet. Det var ingen tvil om at det var til meg. Det var heller ingen tvil om at det var en bek ymringsmelding. En bekymringsmelding som var begrunnet med «forhold i hjemmet» og gjaldt mine – eller våre – døtre som var identifisert med fødsels - og personnummer i tillegg til navn, Malin og Mia.
Stemningen denne fredagen endret seg ganske så brått fra avslappet og fredelig til ganske vond og full av spørsmål hva dette brevet egentlig gjaldt. Var det noen som av en eller annen grunn drev med sjikane? Både lørdagen og søndagen ble – enten man ville det eller ikke – en slags lang venting på at man dagen sku lle komme og at kontaktpersonen som var oppgitt i brevet kunne ringes. Hun var dessverre svært lite meddelsom. Ingen ytterligere opplysninger om begrunnelsen for bekymringsmeldingen kunne gis på telefon. Dette måtte vente til møtet kunne avholdes.

Møtet b le avtalt og to dager senere stilte min kone, Hege, og jeg til avtalt tid ved bydelens barnevernskontor. Konsulenten kunne fortelle at en kvinnelig turgåer hadde passert huset vårt ved inngangen til Østmarka en søndag i slutten av august. Hun hadde da ring t politiet og varslet om en mannsperson som hadde ropt «nei, det gjør du ikke, det gjør du ikke!» etterfulgt av et slag/et dunk, en barnestemme som ropte «nei, pappa!» før balkongdøren ble lukket.Hege var åpenbart kjappere og mer «til stede» i møtet enn m eg o g stilte ganske umiddelbart nøkkelspørsmålet : var det Liverpool - kamp denne søndagen i august, nærm ere bestemt den 26. august 2012? Et raskt søk på telefonen bekreftet det. Liverpool hadde møtt Manchester City på Anfield denne dagen – en varm og flott sommerdag i Oslo . Brikkene falt umiddelbart på plass. Alt hva turgåeren hadde hørt og meldt til politiet var riktig. Det skjedde faktisk. Problemet var bar e at hun ikke hadde fått med seg hele forløpet. Hadde hun også kunnet se hva som skjedde, hadde politiet aldri fått denne henvendelsen. «Nei, det gjør du ikke, det gjør du ikke» var ingen sint kommando fra en far til sin datter. Det var derimot en frustrert oppfordring til Martin Skrtel. Et fortvilet rop om ikke å spille ballen tilbake til Jose Rein a omtrent fra midtbanen. Slaget/dunket var ingen hånd på et barn, men en knyttneve i en sofa eller et bord da ballen lå i mål og to poeng var skuslet bort. «Nei, pappa» var Malins oppfordring til sin far om ikke å forlate loftstuen før kampen var over. Hun er åpenbart en bedre supporter enn meg. På vei ned trappen snudde jeg i alle fall og det slo meg at med denne støyen burde loftsdøren sannsynligvis lukkes. Ingen ting visste jeg da om telefonen som ble plukket opp, informasjonen som ble gitt til politiet og brevet som skull e ligge i postkassen knappe fem uker senere.Opplevelsen av å få dette brevet fra barnevernet var atskillig verre enn to tapte poeng på Anfield, men i ettertid har heldigvis denne historien medført mye moro og latter for kolleger, venner og bekjente. Jeg h ar full respekt for turgåeren som aksjonerte basert på det hun hørte, men jeg skulle gjerne fått forta lt henne den virkelige versjonen . Hva tenker hun om hva som skjer i huset ved inngangen til Østmarka når hun går forbi der nå? Uansett, kampen mellom Live rpool og Manchester City denne i Oslo varme og flotte sommerdagen sent i august 2012 går i alle fall aldri i min glemmebok. Det sørget Martin Skrtel og turgåeren i Østmarka for.

Morten Peters Liverpool - supporter

Del din historie her

Med Liverpool FC Mastercard har du... 

 - en rekke fordeler på Anfield.
- reiseforsikring inkludert i kortet om du betaler reisen med det.

Søk om kortet   Les mer om fordelene